Cakerol met aardbeiencrème

4
25 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Klop het eigeel schuimig met de suiker en de limonadesiroop. Klop het eiwit stijf met het zout. Zeef de bloem en roer door het eigeelmengsel. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
  • 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met een 2-3 cm dikke plak van het beslag. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Laat de cake na het bakken minstens 1 uur goed afkoelen.
  • 3 Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd eventueel de witte harde kernen eruit. Pureer de helft van de aardbeien met de staafmixer of in de keukenmachine en schep dit door de mascarpone. Schep daarna de honing erdoor.
  • 4 Bestrijk de plak cake met het mascarponemengsel, verdeel de rest van de aardbeien erover (snijd de grote aardbeien in stukken). Rol het gebak voorzichtig op. Bestrooi de cakerol vlak voor het serveren ruim met poedersuiker.

Cakerol met aardbeiencrème is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mousse au chocolat met aardbeiencreme
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencreme
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Soesjes met aardbeiencrème
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiencrème
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Cakerol met frambozen en hazelnootpasta
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade cakerol
75 min + 2 uur wachten - Nagerecht
Bekijk recept
Framboos kwarkboltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakerol Met Advocaat En Chocolade
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept