Citroen-ricottataart

12
25 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroenen. Week de rozijnen 10 min. in de thee. Splits de eieren in 2 kommen. Er mag geen spatje eigeel of ander vet in het eiwit komen, anders worden de eiwitten niet stijf! Roer de ricotta, de eidooiers, de room, de maizena, de suiker en het citroenrasp door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Laat de rozijnen uitlekken en schep ze door het ricottamengsel. Spatel het eiwit erdoor. Schep het geheel in de springvorm en bak de taart 40 min. in de oven. Neem de taart eruit, bedek hem met aluminiumfolie en bak hem nog 20-25 min. Controleer of het baksel gaar en stevig is, door er met een satéstokje in te prikken, deze hoort er schoon uit te komen. Is het stokje nog vochtig, bak de taart dan nog 10 min. Laat deze daarna afkoelen en verwijder de springvorm. Schenk vlak voor het serveren de likeur over de taart. Lekker met vanille- of citroenijs.

Citroen-ricottataart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ricottataart met tomaat
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept