Bûche de noël blanche

8
1uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil met een dunschiller of mesje 2 reepjes gele schil van 1 citroen. Verwarm in een pan 150 ml water met 150 g suiker en de reepjes citroenschil op laag vuur. Zet het vuur hoog als de suiker is opgelost en laat 5 min. inkoken tot siroop. Laat afkoelen en verwijder de citroenschil.
  • 2 Verwarm de oven voor op 50 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier of leg het bakmatje erop. Pers 1 citroen uit. Verwijder met een appelboor het klokhuis van 1 appel en snijd de vrucht in plakjes van ca. 1 1/2 mm. Bestrijk de plakjes direct aan weerszijden met het citroensap en dompel ze in de suikersiroop. Leg ze op de bakplaat en laat ze ca. 3 uur in de oven drogen. Als ze bruin beginnen te kleuren, is de oven te heet. Verlaag de oventemperatuur dan door de ovendeur met een houten pollepel op een kier te zetten. De appelchips zijn klaar als ze stevig en taai aanvoelen. Laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng 75 g poedersuiker, de bloem, 100 g kokos en een mespunt zout in een kom. Splits de eieren, gebruik alleen de eiwitten. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een andere kom. Spatel het bloemmengsel zo luchtig mogelijk door het eiwit. Schep het beslag op de bakplaat, in een rechthoek van 40 x 30 cm. Bak in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Laat afkoelen en verwijder het bakpapier.
  • 4 Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Schil de andere appel, snijd in kleine blokjes (brunoise) en besprenkel met wat citroensap. Roer de mascarpone los met het citroenrasp, 2 el poedersuiker en de crème fraîche. Breng op smaak met het citroensap en meng met de appel. Bestrijk de cake met het mascarpone-appelmengsel, maar houd 1 el achter. Rol de cake op. Bestrooi met poedersuiker en plak met de achtergehouden mascarpone de appelchips erop. Bestrooi met 2 el kokos en wat poedersuiker.

Bûche de noël blanche is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Dame blanche
15 min Nagerecht
Bekijk recept
De moderne Dame Blanche-taart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Super dame blanche
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met walnoten en cider
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toast met geitenkaas, peer en amandel
10 min
Bekijk recept
Buche Gianduja
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Buche exotique
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Buche van broccoli en gerookte zalm
0 min
Bekijk recept