1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook deze 5 min. in ruim water met zout. Giet af en laat afkoelen.
2 Bedek de ingevette quiche- of taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi linzen erop. Zet de quichebodem ca. 10 min. in het midden van de hete oven. Bak ondertussen het ontbijtspek in een pan met antiaanbaklaag in 5 min. knapperig. Neem de quichebodem uit de oven, verwijder de linzen en het bakpapier en bak de bodem nog ca. 10 min. zonder vulling in het midden van de oven. Haal de quichebodem weer uit de oven en verdeel de aardappelplakken over de bodem.
3 Snijd de bieslook fijn. Meng in een kom de eieren, de slagroom en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de helft van het mengsel over de aardappelplakjes, verdeel het ontbijtspek erover en schenk de rest van het mengsel over de quiche. Strooi de gemalen kaas erover en bak de aardappelquiche in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Aardappelquiche van Suzan is een recept van Albert Heijn