Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine

12
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand
  • 4 Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Venkel schoonmaken en in lengte in flinterdunne plakjes snijden. Ui schoonmaken en in flinterdunne partjes snijden. Sardines afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier. Venkel, ui en sardines bestrijken met olijfolie. Eerst sardines in grillpan in ca. 1 minuut aan één kant mooi roosteren. Op bord leggen. Dan venkel en ui in ca. 2 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Balsamico-azijn erover druppelen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Elk plakje bladerdeeg in drie lange repen snijden en repen naast elkaar op bakplaat leggen. Venkel en ui erover verdelen en op elke reep 1 sardine met roosterstrepen naar boven leggen. Rest van olie erover sprenkelen en zout en peper erboven malen. In midden van oven taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm.

Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep met sardine-crostini's
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sardine-tomatenquiche met ui
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille
Snack
Bekijk recept
Tomaat-sardine-ovenschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ham-aspergetaartje met salade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaartjes met pesto
Bekijk recept
Bladerdeegtaartjes met roerei
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel-bladerdeegtaartjes
15 min Gebak
Bekijk recept