Mosselsoep met bokbier en prei

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen wassen onder stromend water. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen. Mosselen in mosselpan leggen. Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 min. koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien). Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom. Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten. Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt. Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven. Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is. Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper. Mosselen even in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen. Serveren met stokbrood.

Mosselsoep met bokbier en prei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept