Aspergetaart

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het deeg ontdooien en leg onder een natte doek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet te veel druk op te zetten. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.
  • 2 Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in blokjes. Meng de slagroom, kaas, eieren en bosui in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Vet de ovenschaal in en bekleed met 1 vel filodeeg en bestrijk met het kwastje dun met olie. Herhaal dit met de overgebleven vellen filodeeg en leg ze eroverheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Aspergetaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart Met Gerookte Zalm En Pestoroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Aspergetaart met geitenkaas en hazelnoten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergetaart Met Gerookte Zalm En Pestoroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept