Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Van makreel vel verwijderen en in stukken snijden. Een sinaasappel schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Beide sinaasappels tot op witte vlies dik schillen, 1 in dikke plakken snijden en van andere sinaasappel partjes met scherp mesje uit 'tussenschot' snijden (sap bewaren). Broodjes opensnijden en binnenkant in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen. Mayonaise met sinaasappelrasp, karwijzaad en zout en peper naar smaak mengen. Olie met sinaasappelsap, mierikswortel en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Broodjes met mayonaise insmeren. Zuurkool erover verdelen. Makreel, uiringen en plak sinaasappel erop leggen. Krulsla omscheppen met sinaasappelpartjes en dressing en naast broodjes serveren.

Makreelburgers met zuurkool en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Makreelburgers met zuurkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Makreelburgers
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept