Citroen-honingcupcakes

12
45 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de gele schil van 1 citroen met de dunschiller en snijd de repen tot smalle, lange reepjes van 1-2 mm breed. Pers de citroen uit en verhit het sap met 2 el kristalsuiker in een steelpan. Voeg, als de suiker is opgelost, de reepjes schil toe en laat 5 min. zacht koken. Neem de schilletjes met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een bord en bestrooi ze met de rest van de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats in ca. 3 uur drogen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Rasp de gele schil van de andere citroen en pers de vrucht uit. Bewaar het sap voor het glazuur. Klop met de mixer de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en honing luchtig. Klop ook de eieren, het bakmeel, de melk en het citroenrasp erdoor en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen.
  • 3 Voeg 2 el citroensap toe aan de poedersuiker en meng tot een dik glazuur. Bestrijk hier de bovenkant van de afgekoelde cakejes mee. Garneer met de gesuikerde citroenschil en (gele) Smarties.

Citroen-honingcupcakes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

honingcupcakes
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept