Gevulde appelbollen

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Appels schillen en met appelboor klokhuizen verwijderen. Citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In diep bord amandelspijs met citroenrasp en helft van ei losprakken. Appels vullen met spijs. Oven voorverwarmen op 200 °C. Werkvlak en deegroller bestrooien met bloem. Bladerdeegplakjes op werkvlak uitspreiden en met deegroller iets uitrollen (tot lapjes van 15 x 15 cm). In midden van elk plakje gevulde appel zetten. Boter bovenop appels leggen. Randen van bladerdeeg bevochtigen met water. Deegpunten naar elkaar vouwen en bladerdeeg in mooie bolvorm rond appel dichtplakken. Deeg rondom inkwasten met rest van ei en losjes bestrooien met suiker. Appelbollen op met bakpapier beklede bakplaat zetten en in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin bakken. Appelbollen uit oven nemen en op rooster iets laten afkoelen. Lauwwarm of koud serveren.

Gevulde appelbollen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelbollen met vanille en spijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Appelbollen
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept