Zeeuwse bolussen

8
1uur-
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Roer de gist en het zout door de bloem. Smelt 50 g boter in een pan, schenk de melk erbij en verwarm tot lauwwarm. Roer het ei en het melkmengsel door de bloem en kneed in 5 min. tot een elastisch deeg. Laat het deeg onder een schone theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Meng ondertussen voor de vulling 75 g boter met de suiker, stroop en kaneel.
  • 2 Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige dunne lap van 1/2 cm dik en 25 cm breed. Snijd 8 repen van 3 cm breed. Smeer de helft van de vulling op de repen. Bestrijk de zijkanten van de repen met water, rol spiraalvorming op met de naad naar boven en leg in de vormpjes. Smeer de rest van de vulling erover. Laat de bolussen 15 min. rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 225 °C.
  • 3 Bak de bolussen in het midden van de oven in ca. 15 min. bruin en gaar. Laat 5 min. in de vormpjes afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

Zeeuwse bolussen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Oudjaarrecept Zeeuwse Bolussen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Zeeuwse Bolussen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bolussen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Zeeuwse Bolussen
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept