Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop

12
25 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Griesmeel met bloem, bakpoeder en mespunt zout mengen. Eieren splitsen. Eierdooiers loskloppen met olie en honing (4 eetlepels apart houden voor siroop). Eimengsel door griesmeelmengsel scheppen. In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door griesmeelbeslag spatelen. Beslag in ingevette bakvorm schenken. Cake in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken. Sinaasappel schoonboenen en schil fijn raspen. Sinaasappel uitpersen. In steelpan sinaasappelsap met rasp, kaneelstokje en achtergehouden honing tot siroopdikte inkoken. Cake uit vorm nemen, op schaal leggen en warme siroop erover schenken. Warm of koud serveren.

Honing-griesmeelcakejes met sinaasappelsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappelvlaflip met chocosticks
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
15 min
Bekijk recept

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme vijgen met geitenkaas en honing
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept