Boerenappelcake

12
15 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • 2 Schil de appels en snijd ze in stukjes. Doe de appelstukjes in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit boven de de appel. Meng de appel, kaneel en de citroenrasp in de kom.
  • 3 Klop de boter, suiker en het zout in een keukenmachine in 10 min. tot een licht romig mengsel. Voeg de eieren en het cakemeel in één keer toe en meng het geheel op de laagste stand tot een glad beslag. Mix het vervolgens nog op de hoogste snelheid tot een luchtig beslag. Spatel de appelstukjes door het beslag. Vet de cakevorm in en bestuif met wat cakemeel. Schep het beslag in de cakevorm strijk de bovenkant glad met een spatel. Schuif de cakevorm in de oven, 1 richel onder het midden. Bak de cake in 65-75 min. goudbruin en gaar.
  • 4 Als je er een satéstokje in steekt en deze er schoon uit komt is de cake gaar. Neem de cakevorm uit de oven en laat 5 min. in de vorm afkoelen. Laat de cake voorzichtig uit de vorm glijden, plaats hem op een rooster en laat verder afkoelen. Snijd de afgekoelde cake vlak voor het serveren in plakken.

Boerenappelcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenappelcake
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Boerenappelcake
40 min Nagerecht
Bekijk recept