Jachtschotel van hete bliksem

4
4u30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Uien pellen en grof snipperen. Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan 25 g boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Ui ca. 2 minuten meebakken. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen. Langs rand van pan ca. 2 dl water toevoegen. Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) gaar stoven.
  • 2 Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Appels schillen en in blokjes snijden. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk en 50 g boter erdoor roeren tot smeuÏge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Appelblokjes door puree scheppen.
  • 3 Ovenschaal invetten. 1/3 deel van puree met appel in schaal scheppen. Hierover helft van vlees met ui verdelen. Nog een keer herhalen en afdekken met rest van aardappelpuree. Paneermeel en rest boter in vlokjes erover verdelen.
  • 4 Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand
  • 3 Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.

Jachtschotel van hete bliksem is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslapjes met hete bliksem
2u15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept