Koolrolletjes Met Rijst En Tomatensaus

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak 12 grote bladeren los van de kool en verwijder de dikke middennerf. Blancheer de koolbladeren 2 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de paprika in blokjes. Schep de rijst, de paprikablokjes, de paprikapoeder, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar en laat het mengsel iets afkoelen. Leg de koolbladeren met de ?mooie? kant naar beneden op het werkblad. Leg ze in het midden, waar de nerf heeft gezeten iets over elkaar. Schep op ieder koolblad een flinke lepel van de vulling. Vouw de onderkant over de vulling, vouw er dan de zijkanten over en rol het blad op als een loempia Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden tegen elkaar aan in een passende ovenschaal. Zet de schaal tot het moment dat de rolletjes de oven ingaan in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak de tomatensaus en giet de saus over de koolrolletjes. Dek de schaal af en zet ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met verse kruiden.

Koolrolletjes Met Rijst En Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolrolletjes
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met Indisch gehakt
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrolletjes met spicy gehakt
30 min-
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept