Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus

4
1u45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal in een keukenmachine de walnoten fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd klein. Snipper de sjalot en knoflook. Verhit in een koekenpan olie en fruit ze 1 min. zachtjes. Voeg de paddenstoel toe, bak op hoog vuur al omscheppend tot het vocht is verdampt. Schep de kruiden (fijngehakt) erdoor, breng op smaak met peper en zout. Haal van vuur af en meng gemalen noten erdoor.
  • 2 Maak het vel voorzichtijg los van het vlees van de kip rond de borst en poten, door vingers steeds iets verder ertussen te duwen. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over de kip tussen het vel en vlees. Steek het vel bij de buikholte vast met cocktailprikkers.
  • 3 Leg de kip met borst naar boven in de braadslede of steek aan braadspit. Schenk een beetje water in de braadslede of schuif onder de kip aan spit een lekbak met beetje water. Braad de kip in ca. 1 uur gaar in de oven. Keer de kip af en toe en bedruip met braadvet.
  • 4 Schil de bospeentje met een dunschiller en snijd in lange reepjes. Smelt boter in de pan en fruit de rest van de knoflook 1 min. zachtjes. Schep de sjalotten (gepeld), peultjes en sperziebonen erdoor en smoor zachtjes gaar in 15-20 min. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Kook voor de jus de fond in, in een wijde pan, tot nog 1/3 over is. Neem de pan van het vuur en klop met een garde vlokjes boter erdoor, zodat een lichtgebonden jus ontstaat. Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de kip overlangs aan tafel met een groot scherp mes. Snijd de poten eraf. Serveer met groenten en jus.

Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept