Schelpjes met romige makreel
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 gerookte makreel (a 345 g)
500 g witlof (schoongemaakt)
300 g schelpjespasta
2 el olijfolie
1 ui
1 bakje zuivelspread (a 150 g)
1 bakje bieslook (fijngeknipt, a 25 g)
Bereiding
Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Snijd het witlof in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. Voeg de zuivelspread en ca. 100 ml kokend water toe en laat de zuivelspread smelten. Voeg de makreel toe en warm ca. 3 min. door, schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Voeg samen met de bieslook toe aan het makreelmengsel. Serveer meteen.
Schelpjes met romige makreel is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Makreelfilet en rabarberchutney »
Frisse salade met makreel »
Oosterse rijstschotel met makreel »
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen »
Pasta met tomaten-vissaus »
Minestrone primavera »
Schelpjes met ansjovis & rozijnen »
Schelpjes met bleekselderij-tonijnsaus »