Normandische appeltaart

6
20 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een kom. Snijd per taart 100 g boter in kleine blokjes en verdeel met de suiker over de bloem. Voeg een mespunt zout toe. Snijd met twee messen de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Splits het ei. Voeg de eierdooier toe en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat ca. 1 uur in koelkast rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de vorm ermee.
  • 3 Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes van 2-3 mm. Bestrijk de deegbodem met de appelmoes en schik hierop de plakjes appel dakpansgewijs in cirkels. Smelt ondertussen de rest van de boter. Druppel de gesmolten boter over de appels en bestrooi met ⅔ van de poedersuiker.
  • 4 Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Strooi de rest van de poedersuiker ca. 5 min. voor het einde van de baktijd over de taart. Serveer lauwwarm.

Normandische appeltaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Appeltaart met kaneel
85 min
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfskotelet met Normandische room en calvados
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept