Vleespastei uit de oven

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren in steelpan in 8 minuten hardkoken, met koud water afspoelen en pellen. In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten. Ui bruinbakken, rode peper, hamblokjes en tomatenblokjes erdoor scheppen. Ketjap en bouillon erbij schenken en 10 minuten laten inkoken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Groentepakket door vleesmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout. Bodem en zijwanden van ovenschaal met helft van bladerdeeg bekleden. Paneermeel over bodem strooien. Vleesmengsel in ovenschaal scheppen. Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen. Schaal met rest van bladerdeeg afdekken. Rand goed dichtdrukken. In midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen. Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee bovenkant van deeg bestrijken. Vleespastei in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken. Lekker met rijst.

Vleespastei uit de oven is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Surinaamse vleespastei
1u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei
1u45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleespastei met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braziliaanse vleespastei
Bekijk recept