Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 150 °C. Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken. Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn. Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen. In koekenpan olie verhitten. Filets in 2 min. rondom bruinbakken. Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden. In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten. Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen. Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden. Op laatste moment basilicum erdoor scheppen. Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper. Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.

Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept