Pompoentaart met pecannoten

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 8 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in met wat boter.
  • 2 Verwijder de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ham in blokjes. Meng de basterdsuiker, hot peppersauce, ketchup en olie met het zout en peper in een kom. Schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor.
  • 3 Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar. Rol uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.
  • 4 Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Bak iets onder het midden in 30-40 min. goudbruin.

Pompoentaart met pecannoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met witte kaas
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept