Pompoentaart met witte kaas

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met de bloem, zout en tijm. Voeg het ijskoude water toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • 2 Snipper ondertussen de ui. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Schep de tomatenpuree door het pompoen-ui mengsel, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Verwarm de oven voor 180 ºC.
  • 4 Vet de taartvorm in. Rol ⅔ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Klop de eieren los. Pureer het pompoenmengsel met ¾ van de losgeklopte eieren en de rest van het water met een staafmixer of keukenmachine. Schenk het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas erover. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart, druk aan de zijkanten goed aan. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. in de oven gaar.

Pompoentaart met witte kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Pompoentaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaart met pecannoten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept