Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 2 el olie verhitten in ruime koekenpan. Hierin aardappeltjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Knoflook pellen en persen. Kip in 12 lange repen snijden en in kom mengen met 1 el olie, wat zout, wat peper en 3/4 van knoflook. Korstjes van boterhammen snijden. Brood met hand of in keukenmachine verkruimelen. Peterselie fijnsnijden. In grote pan met ruim kokend water en wat zout bloemkool in ca. 8 min. gaarkoken. Repen kip in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Rest olie in koekenpan verhitten en hierin broodkruim en rest knoflook goudbruin bakken. Van het vuur af mengen met helft peterselie en naar smaak zout en peper. Gebakken aardappeltjes mengen met rest peterselie en over 4 borden verdelen. Gegrilde kip ernaast leggen met lepeltje tapenade erop. Bloemkool bestrooien met krokant broodkruim en er apart bij geven.

Gegrilde kip en bloemkool met broodkruim is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept