Kalkoen gevuld met citroenricotta

8
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel het brood in de keukenmachine. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eieren los en snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de ricotta met het broodkruim, ei, citroenrasp, ⅔ citroensap, de peterselie en (versgemalen) peper en zout.
  • 2 Maak het vel van de kalkoen rondom voorzichtig los, ook bij de poten. Doe dit door je hand voorzichtig tussen het vel en het vlees te schuiven. Zorg dat het vel niet scheurt. Bedek het vlees met plakjes pancetta en trek het vel er weer strak overheen.
  • 3 Vul de buikholte van de kalkoen met het ricottamengsel en druk dit goed aan. Steek het vel rond de buikholte dicht met cocktailprikkers. Besprenkel de kalkoen met de rest van het citroensap en wrijf daarna in met de boter. Bestrooi vervolgens met (versgemalen) peper en zout.
  • 4 Leg 2 lange vellen aluminiumfolie kruislings in de braadslee en vouw deze losjes om de kalkoen. Bewaar de kalkoen eventueel tot gebruik in de koelkast. Laat de kalkoen in minimaal 2 uur weer op kamertemperatuur komen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schuif de braadslee in de oven en laat de kalkoen in ca. 2 uur en 15 min. gaar worden. Steek de kern- of vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar. Verwijder de folie en laat de kalkoen in nog 20-30 min. op 200 ºC goudbruin worden.
  • 6 Leg de kalkoen op een platte schaal of plank en laat hem onder de folie nog 10 min. rusten. Schenk het braadvocht in een pan en voeg de fond toe. Laat dit op hoog vuur in 10 min. inkoken tot een lekkere jus. Snijd de kalkoen aan tafel aan. Schep de vulling bij de kalkoen. Geef de jus er apart bij.

Kalkoen gevuld met citroenricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met citroenricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade met roquefort
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoete eierflensjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept