Kippenpastei

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kipkluifjes met zout en peper naar smaak en rooster ze in een ovenschaal in 15 min. goudbruin. Snijd het groen van de prei in grove stukken, het wit in dunne ringetjes. Rasp de gele schil van de citroen. Breng 1 liter water tegen de kook aan. Voeg de kipkluifjes, de kipfilet, het preigroen, de citroenrasp en de soja- en vissaus toe. Laat 15 min. op laag vuur koken. Schep het vlees eruit en laat de bouillon op hoog vuur in ca. 15 min. inkoken tot een kwart. Zeef de bouillon.
  • 2 Haal het vlees van de kipkluifjes en snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de boter in een pan en fruit de preiringetjes ca. 2 min. Strooi de bloem erover en meng tot een papje. Schenk beetje bij beetje de room erbij; voeg pas weer wat room toe als de vorige scheut door de bloem is gebonden. Voeg al roerend de bouillon en de wijn toe en laat 1-2 min. doorgaren. Roer het vlees erdoor en breng op smaak met zout, peper en dragon.
  • 3 Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel de pasteivulling over de vier ovenschaaltjes. Dek elk schaaltje af met een plakje deeg en druk met een vork de randjes rondom vast. Splits het ei, klop de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de kippenpasteitjes in het midden van de oven 15-20 min.

Kippenpastei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kippenpastei
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische kippenpastei
  80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japie Krekel's Marokkaanse Kippenpastei
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Kippenpastei
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse kippenpastei ( Bisteeya)
1u10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische kippenpastei
  80 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japie Krekel's Marokkaanse Kippenpastei
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept