Zalm met wittewijnsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbij. Bewaar wat peterselie voor de garnering. Breng dit aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog ongeveer 100 ml over is. Zeef dit boven een andere pan en roer de room erdoor. Laat de saus opnieuw inkoken tot hij iets dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Smelt de boter. Bestrijk de zalmfilets aan beide kanten met de gesmolten boter. Leg de filets in een hete grillpan en bak ze in 6-8 min. op middelhoog vuur tot er mooi bruine strepen ontstaan, keer ze halverwege de baktijd.
  • 3 Schep de wijnsaus op de warme borden en leg de zalmfilet erin. Bestrooi met de achtergehouden peterselie.

Zalm met wittewijnsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse kaasfondue met brood en groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met wittewijnsaus en gebakken aardappelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kip met wittewijnsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept