Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
3
sterren op basis van
6
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
4 kg mosselen
250 ml droge witte wijn
250 ml slagroom
2 serehstengels ((citroengras), in grove stukken)
2 teentjes knoflook (gepeld)
400 g groene tagliatelle
3 bosuitjes (in ringetjes)
Bereiding
Mosselen onder stromend water afspoelen. Mosselen die na ferme tik niet sluiten en kapotte exemplaren weggooien. In ruime pan mosselen met witte wijn met deksel op pan aan de kook brengen en 5-7 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Mosselen met schuimspaan uit pan nemen, mosselen die dicht zijn gebleven weggooien. Mosselvocht zeven en bewaren. Drie kwart van mosselen uit schelp verwijderen. In pannetje met dikke bodem mosselvocht samen met slagroom, citroengras en knoflook op matig vuur tot helft inkoken. Citroengras en knoflook uit saus nemen. Mosselen zonder schaal toevoegen en op zacht vuur 1 min. meewarmen. Saus pittig op smaak brengen met zout en peper. Intussen tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Tagliatelle afgieten, in schaal scheppen en mosselsaus erdoor mengen. Mosselen in schelp en bosui erop leggen.
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Varkenshaas met citroen-roomsaus »
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus »
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus »
Pasta met courgette roomsaus »
Tagliatelle met chiantisaus »
Pasta met gerookte kip en peer »
Romige tagliatelle met spekjes »
Tagliatelle met rivierkreeftjes »