Krabsoep (crab chowder)

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui met de spekblokjes 3-5 minuten tot de ui glazig ziet. Voeg de bloem toe en roer deze goed door het bakvet, laat het geheel op laag vuur 5 minuten doorgaren. Schenk al roerend de melk en de bouillon door het bloemmengsel, schep de aardappelblokjes door de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Schep de krab door de soep en breng op smaak met worcestershiresaus, tijm, zout en peper. Laat de soep goed doorwarmen. Schenk de soep in uitgeholde harde witte bollen of grote kommen, strooi er wat paprikapoeder over en serveer de kaiserbrötchen erbij.

Krabsoep (crab chowder) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boston clam chowder
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Chowder met scampi’s en basilicum
35 min
Bekijk recept
Manhattan chowder (mosselsoep)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chowder Amerikaanse mosselsoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Krabsoep
Bekijk recept
Garnalen-krabsoep Met Venkel
20-30 min -
Bekijk recept
Kokos- Krabsoep
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pikante Mais-Krabsoep
20-30 min -
Bekijk recept