Thaise kipcurry

2
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotten pellen en in partjes snijden. Paksoi wassen en onderste deel in repen snijden. Blad in stukken scheuren. In wok olie verhitten en kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruinbakken. Sjalotpartjes en 1 el currypasta 1 min. meebakken. Sperziebonen en paksoirepen erdoor scheppen. Kokosmelk, vissaus en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en gerecht 10 min. laten stoven; regelmatig omscheppen. Als sperziebonen beetgaar zijn, paksoiblad toevoegen en nog 2 min. meewarmen. Gerecht op smaak brengen met zout of vissaus en eventueel wat extra currypasta. Pinda's grof hakken en over kipcurry strooien. Lekker met rijst of noedels.

Thaise kipcurry is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Indiase kipcurry met spruitjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met noten-auberginerijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Milde kipcurry met gele rozijnenrijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept