Pangsit met garnalen en gehakt

12
25 min
Snack
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Filobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Selderij fijnknippen. Garnalen fijnhakken. In kom garnalen, bosui, selderij, gehakt, ketjap en sambalsaus goed door elkaar mengen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Nogmaals doorkneden. Plakjes filodeeg op aanrecht uitspreiden en halveren. Plakjes dubbelvouwen. Eiwit loskloppen en elk filovel ermee bestrijken. In midden van elk deegplakje ca. 1 eetlepel vulling scheppen. Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken. Opstaande deegranden iets openvouwen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Helft van buideltjes in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Rest van buideltjes op zelfde manier frituren.

Pangsit met garnalen en gehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pangsit Goreng
20-30 min -
Bekijk recept
Pangsit
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Open Pangsit, Met Garnalen
0-10 min -
Bekijk recept
PANGSIT
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept