Gefrituurde thaise visballetjes
2
sterren op basis van
3
stem(men)
person
25
timer
40 min
restaurant
Snack
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
450 g kabeljauwfilet
2 rode pepers
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1½ tl serehpoeder
2 eetlepels Thaise vissaus
1 ei
3 el geraspte kokos (zakje a 125 g)
1 el maizena
olie om te frituren
Bereiding
Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Pepers in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in stukjes snijden. In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren. Vis toevoegen en fijn pureren. Ei, kokos en maizena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maizena toevoegen.) Vismengsel op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen. Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met Thaise chilisaus.
Gefrituurde thaise visballetjes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Hollandse groentesoep met visballetjes »
Kruidige visballetjes »
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s »
Visballetjes met puree en peentjes »
Amandelschuim, tutti frutti »
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum »
Churros (gefrituurde deegstengels) »
Gefrituurde gamba's met aardappelchips »