Sinaasappel-amandelcake

8
15 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de sinaasappels schoon. Leg de sinaasappels in een pan met dikke bodem. Schenk er kokend water over tot ze helemaal onder staan en doe de deksel op de pan. Laat afgedekt op laag vuur 90 min. koken tot ze helemaal zacht zijn. Giet het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg, terwijl de machine draait, een voor een de eieren toe. Voeg de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout toe en meng het geheel. Voeg de sinaasappels toe aan het beslag in de keukenmachine tot er een glad beslag ontstaat.
  • 3 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep het beslag erin. Plaats in het midden van de oven en bak de cake in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Controleer regelmatig of de cake niet te donker wordt. Gaat het kleuren te snel, dek de bovenkant dan losjes af met een stuk aluminiumfolie. Neem de cake uit de oven en laat in de springvorm afkoelen (dat voorkomt dat de cake verbrokkelt).

Sinaasappel-amandelcake is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Saffraan-honing-amandelcake
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met bosvruchtenjam
- 10 min -
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept