Gemarineerde kaas
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
6
timer
30 min
restaurant
Snack
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 bol knoflook
150 ml azijn
1 tl zout
240 g zwarte olijven (zonder pit)
500 g jong belegen kaas
3 rode pepers
2 takjes tijm
1 flesje olijfolie extra vierge
Bereiding
Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en doe de knoflooktenen erbij. Laat 3 min. koken. Neem de tenen knoflook uit het vocht en laat ze afkoelen.
Laat de olijven uitlekken. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Prik de rode pepers in met het puntje van een mes en doe ze samen met de kaas, de olijven, de tijm en de tenen knoflook in de goed schoongemaakte weckpot.
Schenk er zoveel olijfolie bij tot alles onder staat. Laat minimaal 3 dagen op een koele, donkere plaats marineren.
Gemarineerde kaas is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Couscous met gehaktsaus en witte kaas »
Pompoentaartje met belegen kaas »
Kaas-komkommersandwich »
Pasta met kaas-garnalensaus »
Salade van zeevruchten en zeeaster »
Kipsaté met komkommer-wortelsalade »
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille »
Gemarineerde garnalen »