Kipsatés met pindasaus

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kipblokjes in kom leggen en helft van limoensap en 1 el ketjap erdoor roeren. Kip 5 min. marineren. Kipblokjes aan (in water geweekte) satéstokjes rijgen. In pan ui 1 min. in 1 el olie fruiten. Knoflook toevoegen en 30 sec. meebakken. Pindakaas, gemberpoeder, komijn en melk toevoegen en blijven roeren tot dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met rest van limoensap, rest van ketjap en zout en peper. Saus op laag vuur (evt. op warmhoudplaatje) warmhouden. Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Grillpan verhitten. Kipspiesjes dun met rest van olie bestrijken en in 5-7 min. rondom bruin en gaar bakken. Met zout en peper bestrooien. Saté met pindasaus en gele rijst opdienen. Sambal apart erbij serveren. Lekker met kroepoek en komkommersalade.

Kipsatés met pindasaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kipsatés
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kipsatés met pindasaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise Kipspiesjes Met Verse Pindasaus
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipsatehs In Japanse Sojasaus Met Lauwe Cous Cous Salade
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept