Kippenleverspread op crostini

6
50 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bleekselderij in kleine blokjes snijden, blad fijnsnijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en blokjes bleekselderij, sjalot, bospeen en tijm 10 min. zachtjes bakken, van vuur nemen en laten afkoelen. Kippenlevers schoonmaken, droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en kippenlevers op hoog vuur al omscheppend 5 min. roerbakken. Cognac erbij schenken en laten verdampen. In keukenmachine of met staafmixer kippenlevers met boter grof pureren, door machine (met pulseknop) steeds kort te laten draaien. Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom groenten, peterselie, bleekselderijblad en leverpuree door elkaar scheppen. Spread pittig op smaak brengen met zout en peper. Knoflook door rest van olie scheppen. Stokbrood schuin in plakken snijden, sneetjes dun met knoflookolie bestrijken. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Crostini dik met leverspread bestrijken.

Kippenleverspread op crostini is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crostini met geroosterde paprika
15 min Snack
Bekijk recept
Crostini met paprika en mozzarella
15 min Snack
Bekijk recept