Saté met zoetzure rauwkost

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de hamlappen in stukjes van ca. 2-3 cm. Schep ze om met 2 el woksaus en laat ze 10 min. marineren. Rijg de hamlapstukjes aan de satéstokjes, met steeds 2 stukjes ui ertussen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan nog 10 min. staan.
  • 2 Snijd de komkommer in dikke plakjes en vervolgens in reepjes. Meng deze met de rest van de woksaus, de pittige rauwkost, de azijn en zout naar smaak. Rooster de saté onder de ovengrill, in een grillpan of op de barbecue aan beide kanten in 5-6 min. goudbruin en gaar. Verdun de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en breng al roerend aan de kook.
  • 3 Serveer de saté met de satésaus, de zoetzure rauwkost en de rijst.

Saté met zoetzure rauwkost is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min Snack
Bekijk recept
Mini-kipwraps
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept