Kipsaté met komkommer-wortelsalade
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 komkommer (geschild en geraspt)
1 winterwortel (geschrapt en geraspt)
4 stoneleeks (fijngesneden)
3 bolletjes stemgember ((pot), fijngehakt)
3 eetlepels azijn
2 eetlepels gembersiroop (uit pot stemgember)
500 g kipsaté (blokjes met ketjap en sesamzaad (kant-en-klaar))
Bereiding
Schil de komkommer en halveer hem overlangs. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Rasp de komkommer en laat het uitlekken in een vergiet. Meng het met de wortel en stoneleeks in een schaal. Schep de stemgember, azijn en gembersiroop erdoor met zout en peper naar smaak. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Rijg de gemarineerde kipblokjes aan de 8 (geweekte) satéstokjes. Leg de satés op een ingevet rooster of grilltopper boven heet vuur en gril ze in 4-5 minuten per kant gaar. Serveer de saté op of naast een schep salade.
Kipsaté met komkommer-wortelsalade is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsalade met sinaasappel en honing »
Gestoomde zalmfilet met komkommer »
Veterbolletjes »
Tong met mosterd en wortelsalade »
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos »
Kipsaté met satésaus en uitjes »
Kipsaté met pinda-chilisaus »
Nasi speciaal met kipsate »