Wortelsoep met gember en rode curry
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Voorgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 ui
500 g waspeen
2 stengels bleekselderij
2 aardappels
5 cm gemberwortel
½ zakje verse koriander (à 15 g)
25 g boter of margarine
1 eetlepel Thaise rode currypasta (pot à 225 g Thai Kitchen)
2 kippenbouillontabletten
250 g Catalaanse braadworstjes (pak à 6 stuks AH)
½ eetlepel olijfolie
Bereiding
Ui pellen en fijn snipperen. Waspeen en bleekselderij wassen en in plakjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Gember schillen en fijn raspen. Korianderblaadjes in reepjes snijden.In grote pan boter smelten en ui, gember en rode currypasta ca. 3 minuten fruiten. Waspeen, bleekselderij en aardappel toevoegen en ca. 5 minuten fruiten. 1 Liter water en bouillontabletten aan groentenmengsel toevoegen en soep afgedekt ca. 25 minuten zachtjes koken. Catalaanse worstjes aan soep toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes in soep mee laten koken. Worstjes uit soep nemen en schuin in lengte doorsnijden. Soep met staafmixer pureren. Grillpan tot gloeiend heet verhitten. Pan bestrijken met olie en worstjes op snijkant goudbruin grillen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met gegrilde worstjes en koriander. Serveren met naanbrood.
Wortelsoep met gember en rode curry is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei »
Viskoekjes met rode curry »
Curry met groene kool en garnalen »
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry »
Wortelsoep met gember en koriander »
Knaloranje wortelsoep »
Pittige wortelsoep »
Kruidige wortelsoep »