Gerookte kiprollade met bloemtortilla's

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kiprollade in passende schaal leggen. In kommetje olie, limoensap, knoflook, Mexicaanse kruiden en kaneelpoeder door elkaar kloppen. Rollade rondom met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en rollade in koelkast ca. 1 uur marineren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiende houtskool verdelen. Kiprollade boven lekbak op rooster leggen, deksel op barbecue zetten en rollade in ca. 40 min. gaar en goudbruin grillen. Rollade op plank leggen, afdekken met aluminiumfolie of halfronde deksel en 5 min. laten rusten. Intussen tortilla's op barbecue verwarmen tot ze soepel zijn. Kiprollade in dunne plakken snijden. Op tortilla's plakken rollade en plakken avocado leggen. Naar smaak zure room en tomatensalsa erop scheppen en koriander erover strooien. Tortilla's oprollen en uit de hand eten.
  • 3 Voor de recepten van geroosterde of pittige tomatensalsa zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek.

Gerookte kiprollade met bloemtortilla's is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept