Mexicaanse loempia's

10
55 min
Snack
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand
  • 4 Strooi wat bloem op het aanrecht. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). Klop in een kommetje het ei met een vork los met 1 eetlepel water.
  • 2 Snij de salami in kleine blokjes en doe die in een kom. Was de komkommer, verwijder het zaad en snij de komkommer in kleine blokjes. Doe de komkommer bij de salami. Knip de peterselie erboven. Schep de tomatensaus erdoor. Op elk plakje deeg schep je 1 eetlepel groen-gespikkelde vulling.
  • 3 Smeer op de rand van zo'n plakje wat losgeklopt ei. Vouw de plakjes dubbel. Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (zo krijg je mooie kartelrandjes). Over de bovenkant een beetje ei... de loempia's zijn klaar voor de oven.
  • 4 Bakpapier op de bakplaat, loempia's erop en bakken maar. Midden in de oven zijn ze na 20 minuten mooi goudbruin.

Mexicaanse loempia's is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept