Empanada's

8
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanada's erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanada's warm of op kamertemperatuur serveren.

Empanada's is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
25 min-
Bekijk recept
Argentijnse empanada’s met avocadosalsa
30 min -
Bekijk recept
Empanada gallega
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Empanada s met pittige tomatensaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept