Mezze met dolma's, auberginepuree en salades

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aubergine inprikken en in oven van 200 °C in ca. 15 min. gaar laten worden. Worteltjes in plakjes snijden. 3/4 van wortel 5 min. koken. Afgieten. Knoflook pellen en persen. Citroenen raspen en uitpersen. Peterselie fijnhakken. Auberginevruchtvlees uit schil scheppen. Fijnprakken en beetje bij beetje 3 el olijfolie en 1/3 van knoflook, 1/2 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl kerriepoeder en 1 el peterselie toevoegen. Gekookte wortel mengen met 3 el olijfolie, 1 tl kerriepoeder, 2 el peterselie, helft citroenrasp, 1 el citroensap. Kaas mengen met 3 el olijfolie, rest citroenrasp, 1 el citroensap, 1/3 van knoflook, rauwe wortel, 1/2 el zout, 1/2 el peper en rest peterselie. Broodjes bestrijken met rest knoflook en 1 el olie. In oven 3 min. verwarmen. Dolma's en gerechtjes over vier borden verdelen en broodjes erbij serveren.

Mezze met dolma's, auberginepuree en salades is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met witte kaasblokjes
30 min
Bekijk recept
Italiaanse salade met carpaccio
5 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle lunchsalade met geitenkaas
5 min
Bekijk recept
Knapperige salade met gerookte kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rigatoni met rundvlees
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenkaviaar
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tzatziki
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mezze met feta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept