Krokant geitenkaastaartje

4
2u20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Filodeeg in plastic verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Haricots verts in 5 min. beetgaar koken. Boontjes in zeef met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen (vrucht wordt niet gebruikt). Pistachenootjes grof hakken. Vellen filodeeg op werkvlak uitspreiden en dun bestrijken met 2 el citroenolie. Vier vellen luchtig in vieren vouwen. Vijfde vel in 4 stukken snijden en deze tussen gevouwen vellen leggen. Deegplakken naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en bovenkant bestrijken met 1 el olie. Haricots verts naast elkaar op deeg leggen en afdekken met plak geitenkaas. Pistachenootjes en sinaasappelrasp erover verdelen. Royaal peper erboven malen en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven geitenkaastaartjes in 15 min. goudbruin en gaar bakken. Serveren met een salade van romana sla en zwarte olijven.

Krokant geitenkaastaartje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geitenkaastaartje met rode biet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastaartje
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastaartje
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastaartje
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept