Kersenkwarktaart met bessen-druivensap

10
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken. Intussen uit 1/3 van kersen (met kersenontpitter) pitten verwijderen. Ontpitte kersen in keukenmachine pureren. In pannetje dubbeldrank zachtjes verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme bessensap oplossen. Mengsel iets laten afkoelen. In kom kwark, gelatinemengsel, kersenpuree en suiker door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijf kloppen en door kwarkmengsel scheppen. In keukenmachine cookies verkruimelen en gesmolten boter erdoor mengen. Koekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel stevig aandrukken. Kwarkmengsel erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Kersen met steeltjes rechtop in bovenkant van taart zetten. Taart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven.

Kersenkwarktaart met bessen-druivensap is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcocktail met rode bessen
5 min
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Geroosterde ananas met vanillesaus en passievruchtsorbet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept