Italiaanse tomatensoep met mascarpone

8
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.
  • 2 Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef. Roer de helft van de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee.
  • 3 Breng de soep op smaak met peper. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel over 4 kommen. Voeg de rest van de pesto toe en en strooi het basilicum erover.

Italiaanse tomatensoep met mascarpone is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept