Ribeye met rucolapesto

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de heft van de Parmezaanse kaas. Pureer de rucola met de knoflook, de pijnboompitten, de mosterd en de geraspte kaas in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg 50 ml olie in een dun straaltje toe en pureer kort tot een smeuïge pesto. Breng de pesto op smaak met versgemalen peper en laat 15 minuten staan om op smaak te komen. Dep de ribeye steaks droog met keukenpapier en bestrijk het vlees aan beide kanten met 2-3 el rucolapesto. Bewaar de ribeye afgedekt in de koelkast, maar laat bijtijds op kamertemperatuur komen.
  • 2 Leg de ribeye steaks op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in 4-6 minuten mooi bruin en vanbinnen rosé, keer ze halverwege. Leg de ribeye steaks op een grote schaal. Druppel de rest van de olie erover. Schaaf van de rest van de Parmezaanse kaas met een dunschiller mooie krullen boven het vlees.
  • 3 Ribeye is rood of rosé gegrild het lekkerst. Hoe gaarder de ribeye, hoe minder veerkrachtig en steviger het vlees aanvoelt als u er met een vinger op drukt. Rood 1-2 minuten per kant. Rosé 2-3 minuten per kant. Doorbakken 3-4 minuten per kant.

Ribeye met rucolapesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met walnoot & rucolapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolapesto
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brie-pizza royale
2 uur-
Bekijk recept
Krieltjessalade met rucolapesto
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept