1 In kom bloem, gist, 1/2 tl zout en 150 ml handwarm water (met mixer met deeghaken) mengen tot samenhangend deeg. Op met bloem bestoven werkvlak kneden tot deeg soepel en elastisch is. Deeg in kom leggen en afgedekt met plasticfolie ca. 45 min. laten rijzen. Mozzarella in dunne plakken snijden en in zeef laten uitlekken.
2 Oven voorverwarmen op 225 ºC. Deeg nogmaals doorkneden, in 4 stukken verdelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot dunne ronde lappen van 20 cm doorsnede; de rand moet iets dikker blijven. Deeglappen op bakplaten leggen. Mozzarella erover verdelen, maar brede rand vrijhouden. Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met olijfolie. Pizza's in midden van oven in 10-15 min. knapperig en gaar bakken. Bakplaten halverwege baktijd omwisselen. Lekker met rucolasla.