Spinazieflensjes met tartaar, wortel en paprika

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en breek daarin de eieren. Voeg al roerend de melk toe en mix tot een mooi glad beslag. Voeg de spinazie toe aan het beslag en meng goed. Verhit een klontje boter in een koekenpan, doe er een flinke lepel beslag in en laat dat over de hele bodem van de pan uitvloeien. Bak het flensje 3 min. tot de onderkant goudbruin is, keer het flensje om en bak de andere kant nog 1 min. Bak zo nog 3 flensjes en houd ze warm onder aluminiumfolie. Maak de bos peen schoon en snijd in stukjes van 3 cm. Kook ze in 4 min. beetgaar. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de tartaartjes in 8 min. zodat ze mooi bruin van buiten worden en nog een beetje rosé zijn van binnen. Leg de spinazieflensjes op borden, leg een tartaartje op een helft met wat worteltjes erbij. Klap het flensje dubbel. Leg er wat reepjes paprika bij.

Spinazieflensjes met tartaar, wortel en paprika is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept