Prei met pekelvlees en salieboter

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de kippenbouillon aan de kook.
  • 2 Snijd het groen van de preien en halveer ze. Snijd de stukken prei tot op het midden in en spoel onder de kraan het zand uit de stukken prei. Leg ze in de hete bouillon en laat ze op een laag vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  • 3 Kook intussen de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze onder koud water schrikken. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Smelt in een pannetje de boter en roer de salie en naar smaak zout en peper erdoor.
  • 4 Leg de plakken pekelvlees dubbelgevouwen naast elkaar in een ovenschaal. Giet de kokende bouillon van de prei over de ham en laat de ham in de bouillon warm worden.
  • 5 Verdeel de prei over 4 warme borden, leg het pekelvlees en de eieren ertegenaan en schep de boter eroverheen. Serveer direct.

Prei met pekelvlees en salieboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli aperti
25 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept