Speklapje met zoetzure bietjes

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de speklappen aan beide zijden met peper en zout en bak ze in 18 min. goudbruin en gaar; keer regelmatig. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. bruin en gaar. Snijd de ui in halve ringen en de bieten in partjes. Neem de speklappen uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm. Schenk het vet op 2 el na uit de pan. Fruit in de pan de ui 1 min. Schep de bietjes erdoor en bak nog 2-3 min. Voeg de azijn en de gembersiroop toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met de tijm en peper en zout. Verdeel de speklappen en de krieltjes over borden en schep de zoetzure bietjes erbij.

Speklapje met zoetzure bietjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gemarineerde speklapjes met mais
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapje met Oudhollandse stamppot
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapje met honingjus en worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept